top of page
lpk.png

Min ansökan till tjänsten som Kommunikatör

Eftersom jag har varit anställd på samma företag i snart 20 år är mitt CV och lista med tidigare arbetsplatser liten. Ser själv inte detta som något negativt och har inte heller påverkat min utveckling eller kompetens. Däremot har jag en lång erfarenhet och kunskaper inom de områden ni efterfrågar.

Mitt namn är Rasmus Sjölin och jag arbetar på Streetlab i Malmö, som är ett skateboardföretag och butik. Streetlab startades 2001 och jag började då jobba extra under mina studier som grafisk formgivare. Jag fick sedan en anställning och blev ansvarig för all grafisk produktion till vårt eget varumärke inom kläder, skateboard och tillbehör. Jag hade också hand om all vår kommunikation och marknadsföring, tryckproduktion för annonser och liknande. Några år senare startade vi vår webbshop och mitt arbete utökades till webbansvarig för denna, med allt grafiskt material, marknadsföring, copy, banners och utseende.

Idag har jag svårt att sätta en benämning på min position. Brukar bero på vem som frågar.

Genom alla dessa år har jag varit ansvarig för, och arbetat med, en mängd olika projekt inom, kommunikation, marknadsföring, tryck, foto, film, och webb. Eftersom vi är ett litet företag med få anställda har jag ansvarat för helheten och helt självgående från idé, koncept, produktion och resultat inom en mängd olika projekt. Det är grafisk produktion, produktuppdateringar, filmproduktion, grafisk profilering, webbutveckling, annonsering, produktutveckling, fotografering och efterbehandling. Jag sköter fortfarande vår site, all vår marknadsföring och kommunikation, tryckproduktioner och våra sociala medier.

En viktig del av Streetlab har alltid varit vårt engagemang i lokala events, där vi spelat en central roll i planerandet och kommunikationen mellan internationella företag och den lokala scenen med Malmö Stad och ut till privatpersoner. Tillsammans med olika aktörer och organisationer har vi skapat händelser, offentliga tävlingar, utställningar, fester och evenemang av olika slag. Mitt arbete har då varit som spindeln i nätet som organiserat, tagit fram allt underlag för marknadsföring och skött kommunikationen mellan olika inblandade parter och knutit ihop säcken. Detta är ett ansvar och arbete jag har trivts väldigt bra med.

Skulle vilja påstå att jag har en god social kompetens, förmåga att genomföra arbeten och projekt från idé och koncept till resultat. Lång erfarenhet av kommunikativt arbete mot både företag, organisationer och privatpersoner genom olika medier och vägar.

Det finns en anledning till att jag varit på samma ställe under så lång tid. Mina arbetsuppgifter har varit väldigt varierande och utmaningarna många och olika. Jag har också värdesatt min självständighet i arbetet och det inflytande jag har över helheten och slutprodukten.

Svårt att ge en tydlig bild av mig och mina erfarenheter på ett kortfattat sätt. Jag hoppas att det är av intresse så vi kan träffas och prata mer om tjänsten, om mina kunskaper och kompetens.

På denna sida kan ni se några av mina tidigare arbeten och projekt och få en bild av vad jag gör. Klicka gärna runt.

Ser fram emot att höra från er.

Tack för tiden.

Mvh Rasmus Sjölin.

Länkar:

Administrerar och sköter banners, produkter och gränssnitt för Streetlab Site:

www.streetlab.nu

Ansvarar för marknadsföring och kommunikation på Streetlabs sociala medier:

Instagram: @StreetlabNu

Facebook: Streetlab.nu

bottom of page