top of page
bb2.jpg

Min ansökan till tjänsten som Junior Graphic Designer

Eftersom jag har varit anställd på samma företag i snart 20 år är mitt CV och lista med tidigare arbetsplatser liten. Ser själv inte detta som något negativt och har inte heller påverkat min utveckling eller kompetens. Däremot har jag en lång erfarenhet och kunskaper inom de områden ni efterfrågar.

Mitt namn är Rasmus Sjölin och jag arbetar på Streetlab i Malmö, som är ett skateboardföretag och butik. Streetlab startades 2001 och jag började då jobba extra under mina studier som grafisk formgivare. Jag fick sedan en anställning och blev ansvarig för all grafisk produktion till vårt eget varumärke inom kläder, skateboard och tillbehör. Jag hade också hand om all vår marknadsföring och tryckproduktion för annonser och liknande. Några år senare startade vi vår webbshop och mitt arbete utökades till webbansvarig för denna, med allt grafiskt material, gränssnitt, banners och utseende.

Idag har jag svårt att sätta en benämning på min position. Brukar bero på vem som frågar. Genom alla dessa år har jag varit ansvarig för, och arbetat med, en mängd olika projekt inom tryck, foto, film, och webb. Eftersom vi är ett litet företag med få anställda har jag varit delaktig i helheten och helt självgående från idé, koncept, produktion och resultat i olika arbeten såsom grafisk produktion, produktuppdateringar, filmproduktion, grafisk profilering, webbutveckling, annonsering, produktutveckling, fotografering och efterbehandling. Jag sköter fortfarande vår site, all vår marknadsföring, tryckproduktioner och våra sociala medier.

Det finns en anledning till att jag varit på samma ställe under så lång tid. Mina arbetsuppgifter har varit väldigt varierande och utmaningarna många och olika. Jag har också värdesatt min självständighet i arbetet och det inflytande jag har över helheten och slutprodukten. Det är av olika anledningar jag på senare tid börjat fundera på att göra något annat. Jag fyllde nyligen 41 år och känner att min passion för skateboard och branschen som helhet inte är densamma som tidigare.

Så länge jag minns har jag ritat mycket och de senaste åren har jag börjat skapa en mer personlig profil som grafisk formgivare på mina sociala medier och även börjat arbeta extra på min fritid som frilansande grafiker, då jag främst gör logo jobb och grafiska profiler åt olika företag. Det var nog inte den inledande tanken men när jag började få fler förfrågningar om jobb så kändes det naturligt att gå vidare med detta.

Jag har utbildning och lång erfarenhet av Adobe Creative Suite programmen, då främst Illustrator, Photoshop, InDesign och Premiere Pro.

Läste Designteori och Media kurser på Malmö Högskola. Därefter läste jag Desktop Publishing och Grafisk Formgivning på NTI skolan.

Svårt att ge en tydlig bild av mig och mina erfarenheter på ett kortfattat sätt. Jag hoppas att det är av intresse så vi kan träffas och prata mer om tjänsten, om mina kunskaper och kompetens, och om ni tror att det finns en plats hos er för mig. Oavsett om det är för den annonserade tjänsten eller om ni i framtiden är i behov av bra medarbetare.

På denna sida kan ni se några av mina tidigare arbeten och projekt och få en bild av vad jag gör. Ser fram emot att höra från er.

Tack för tiden.

Mvh Rasmus Sjölin.

Länkar:

Administrerar och sköter banners, produkter och gränssnitt för Streetlab Site: www.streetlab.nu

Ansvarar för och uppdaterar Streetlab Sociala Medier:

Instagram: @StreetlabNu

Facebook: Streetlab.nu

bottom of page